Jeżówka 250ml – wykonana ze świeżego korzenia,  niepasteryzowana – stabilizowana alkoholem.

Jeżówka przywędrowała do Europy z Ameryki gdzie była wykorzystywana przez setki lat przez Indian. Są trzy gatunki jeżówki: purpurowa, wąskolistna i biała. Najpowszechniej wykorzystywana jest jeżówka purpurowa. Jej piękne kwiaty utrzymują się bardzo długo  w okresie letnim przyciągając ogromną ilość motyli. Tę roślinę uprawiamy już od ponad 20 lat. W naszych produktach wykorzystujemy korzeń. Każdy korzonek jest ręcznie segregowany, czyszczony i myty.  Jest to bardzo ważne ze względu na niezwykle pokręcone, splątane korzenie które trzeba bardzo dokładnie obejrzeć pod względem jakości. Nie dopuszczamy obróbki mechanicznej na tym etapie – dzięki temu możemy zaoferować najwyższą możliwą jakość.

Jeżówka Purpurowa korzeń 250ml Dermesa
Jeżówka Purpurowa korzeń 250ml Dermesa
  • 100% składników pochodzenia naturalnego,
  • bez sztucznych konserwantów, barwników i aromatów,
  • produkt Polski (wszystkie składniki pochodzą z Polski)
  • bez dodatku cukru (zwiera naturalne cukry występujące w roślinie)

Sposób użycia jeżówki purpurowej

Po jedzeniu 2 dziennie po 5 ml (można rozcieńczyć w niewielkiej ilości wody).  Dzienna porcja 10 ml zawiera ok. 2 g świeżego korzenia jeżówki. Zalecamy stosować do 14 dni przy podawaniu codziennym. Wytrącający się niewielki osad jest zjawiskiem naturalnym. Przechowywać w sposób niedostępny na małych dzieci. Przed użyciem wstrząsnąć.

Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu. Jeżówki nie stosować przy cukrzycy, gruźlicy, białaczce, stwardnieniu rozsianym, AIDS, u kobiet w ciąży, karmiących oraz dzieci.

SKŁADNIKI:

Zawiera 19-20% etanol,  świeży korzeń jeżówki (Echinacea purpurea L,. radix)

Suplement diety. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.

Produkt Polski Dermesa